30 talets syltkakor med mandelmassa

Dessa syltkakor blandades med mandelmassa
Recept Mördeg: 100 gram smör 125 gram mjöl 25 gram socker 1/2 ägg gula
Mandelmassa: 100 gram mandel 125 gram florsocker ungefär 1 1/2 äggvita
Garnering: Fast hallonsylt Glasyr: 3 msk florsocker litet vatten
Till mördegen hopblandas alla ingridienser i ett fat eller på bakbordet, Degen får stå en stund på kallt ställe (ca 30 min i kylen). Till mandelmassan skållas mandeln och males 2 ggr, stöttes tillsammans med florsocker, äggvita iblandas, litet i sänder, och stötningen fortsätter. mandelmassan bör ej vara för fast, (jag köpte mandelmassan). Mördegen utkavlas och uttages med runt mått, kakorna ställas, på väl rengjord, smord plåt. Mandelmassan utspritsas genom spritsspruta och lägges i små ringar på kakorna (jag blandade bara mandelmassan med mördegen rullade i hop till små bollar tryckte med fingret, som vanliga syltkakor) Hålen fylles med en klick sylt. Bröden gräddas i ej för varm ugn, (vilket jag översatte till 150 grader i ca 15 min). Låt kakorna kallna var efter litet glasyr bredes över syltet.
skriven
ser gott ut...följer dig gärna men lägg i bloglovin knappen