En historisk bakblogg, här kommer det att bakas recept hämtat ur prinsessornas kokbok från 30 talet , ska leta efter fler gamla bakböcker på loppisar och hoppas kunna baka flera historiska recept.
250 gram mjöl ,
100 gram smör,
50 gram socker,
1 1/2 ägg
1 1/2 dl gräddmjölk ,
15 gr jäst ,
Jästen röres tillsammans med en del av sockret (jag tog hälften av sockret) tills blandningen blir flytande.
Smör och mjöl blandas med fingerspetsarna, socker och ägg röres i, den ljumma ej förvarma mjölken (tolkade det som 37 grader på mjölken) , och sist nedröres jästblandningen.
Degen arbetas med träsked (går lika bra med modern plastvisp ) , tills degen blir blank och smidig, fyll drygt halva muffinsformarna med smeten, Formarna ställes på en plåt och degen får jäsa på ej för varm plats, då degen jäst så att formarna äro fulla, gräddas bröden i ganska varm ugn (vilket jag översatte till ca 170 grader i ca 15 - 20 min), Dela det färdiga bullarna och bred litet smör på den skurna ytan alternativt sylt eller gelé.