Pariserbröd på mitt vis

Pariserbröd 
 
125 fram smör 
50 gram socker
1/2 ägg 
175 gram mjöl
vinbärsgelè (jag struntade helt i sylt eller gelè och tog bara lite florsocker på inte helt korrekt enligt receptet men blev bra) 
 
Smöret tvättas (jag struntade så klart i att tvätta smöret) , och röres tillsamans med sockret, tills massan blir ljus och porös. Ägget i blandas och tillsist nedröres mjölet. På väl rengjorda smorda plåtar, (jag använde bakplåtspapper), utspritsas degen, genom bred flat krusig sprits, i långa längder, (jag spritsade lite kortare längder)  Vinbärsgelé röres (jag använde enbart florsocker som garnering istället) tills det blir fritt från klimpar, då det lägges i en papperstru, gelèn utspritsas i en fin rand mitt på deglängden. 
Bröden gräddas gyllenbruna och skäras i raka eller sneda bitar medan de äro varma (jag gräddade dem i 175 grader i ca 10 min). 
 
* I receptet står det att "smöret tvättas" att man tvättade smöret i vatten förr berodde på att det var så salt detta för att smöret skulle bevaras lättare, smöret tvättades genom att man knådade det i en skål med vatten tills det blev osaltat.